Băsescu, ironii la adresa lui premierului Dăncilă

Publicat: 17 01. 2018, 15:37

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea PSD de a o numi pe Vasilica Viorica Dăncilă prim-ministru al României.

PMP a venit cu două propuneri de premier la consultările de la Palatul Cotroceni. În discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, delegația partidului i-a propus pe Siegfried Mureșan și Eugen Tomac.

Traian Băsescu a declarat că prima propunere de premier este Siegfried Mureșan, iar dacă Guvernul va pica la vot în Parlament, a doua propunere este Eugen Tomac. Liderul PMP mizează pe faptul că o a doua formulă de Guvernu nu va pica în Parlament, pentru că asta ar însemna dizolvarea Legislativului. Prin urmare, dacăSiegfried Mureșan va fi refuzat, nu se va întâmpla același lucru și cu Eugen Tomac.

Explicând de ce îi consideră potriviți pe cei doi pentru funcția de premier, Băsescua ironizat-o pe Viorica Dăncilă, propunerea PSD, susținând despre aceasta că este atât de respectată în cadrul instituțiilor europene, încât în două mandate de europarlamentar nu a auzit nimeni despre ea.

De altfel, la un moment dat, Băsescu nici nu și-a amintit numele lui Dăncilă și l-au ajutat colegii de partid să și-l reamintească.

”Am făcut două propuneri pentru funcţia de prim-ministru. Prima este Siegfried Mureşan, care, spre deosebire de doamna Dăncilă, care are două mandate şi nu s-a auzit de domnia sa prin Parlamentul European, a fost negociatorul bugetului UE pentru anul 2018. Pentru al doilea Guvern, domnul preşedinte poate să ţină cont că suntem în anul Unirii, şi atunci am venit cu o propunere de politician foarte bine conturat din punct de vedere al unionismului, Eugen Tomac”, a declarat Băsescu.

Întrebat cum ar arată o majoritate într-un Guvern format de Eugen Tomac, Băsescu a răspuns: ”Mizez pe toate partidele de opoziţie, minorităţile. Nu exclud posibilitatea ca mare parte din nemulţumiţii de Daddy să aibă alte opţiuni la vot în Parlament, la a doua încercare de formare a Guvernului (…) Cine nu vrea să vadă că în PSD au apărut fisuri, e copil”.