Băsescu: Este o înșelătorie acuzația de spălare de bani. Abuzul în serviciu este aplicabil și procurorilor (VIDEO)

Publicat: 25 04. 2016, 10:13
foto: looktv.ro

Traian Băsescu, reacţie dură la adresa procurorilor. Fostul preşedinte susţine că acuzaţia de spălare de bani la adresa sa este o înşelăciune care l-a scos din cursa pentru Primăria Capitalei, informează B1 TV. Băsescu susţine că există "un curent în instituțiile de forță" care și-au asumat misiunea să curețe clasa politică.

Traian Băsescu a reacţionat dur după ce a fost pus sub acuzare pentru spălare de bani. Fostul preşedinte este revoltat că aceeași instituție a statului, respectiv Parchetul General, îl acuză, în condițiile în care în 2012 a dispus neînceperea urmării penale, pe inexistența faptei.

”Vreau să fie clar un lucru: măcar pentru moment avem în Codul Penal abuzul în serviciu. Așa cum este aplicabil oricui în țara asta, abuzul în serviciu este aplicabil și procurorilor. Eu vă spun – este o înșelătorie acuzația de spălare de bani, iar faptul că mie mi-a influențat o decizie politică vă asigur că nu o voi lăsa așa. A fost o decizie politică importantă – e vorba despre un partid nou care cu mine ar fi avut o șansă în plus. Eu aș fi candidat. Decizia mea era luată”, a declarat Băsescu.

Băsescu: Este o înșelătorie acuzația de spălare de bani

#DIRECT_ONE_kx930c#

Traian Băsescu susține că procurorii știau discursul său public, cel în care anunța că pe data de 26 aprilie va spune dacă va candida sau nu la Primăria Capitalei. Fostul preşedinte spune că aceeași instituție a statului, respectiv Parchetul General, a dispus neînceperea urmării penale în urmă cu câțiva ani în acest caz.

”Mă revoltă că aceeași instituție, funcție de evoluțiile politice, își schimbă punctul de vedere. Aceeași instituție acum mă face suspect, iar cu trei ani înainte a constatat că nu există fapta. Discutăm de un Parchet General de pe lângă ICCJ. În opinia mea, absolut nejustificat, repet nu știu dosarul , dar eu știu ce am făcut – mi se pare incorect și extrem de grav ca o instituție a statului român să spună despre un fost președinte că s-a ocupat cu spălare de bani. Nu știu dacă vă dați seama ce simt”, a mai spus Băsescu.