Băsescu, despre Schengen: Ce poate face diplomația când țiganii cerșesc agresiv?

Băsescu, despre Schengen: Ce poate face diplomația când țiganii cerșesc agresiv?
Foto: B1 TV

Președintele Traian Băsescu a admis, joi, la emisiunea „Ultimul cuvânt” difuzată de B1 TV, că pozițiile împotriva aderării României la spațiul Schengen ale Olandei și Finlandei, care au rezultat în blocarea votului, reprezintă un eșec.

Șeful statului a declarat că știa care va fi poziția Olandei, precum și motivația Guvernului de la Haga.

„Este un eșec. Știam de opoziția din partea Olandei, știam și motivația. Este vorba de dependența de un partid extremist de dreapta”, a spus Băsescu.

Acesta a precizat totuși că se vor face în continuare eforturi diplomatice pentru a clinti partea olandeză.

Vom continua eforturile diplomatice, trebuie să obținem un calendar. De săptămâna viitoare intru într-un proces să văd cum putem clinti diplomația olandeză„, a explicat președintele.

În ceea ce privește Finlanda, Băsescu a spus că diplomația nu putea să facă absolut nimic.

Nu poti sa ii spui finlandezului, tiganii nu au fost la Helsinki și nu au cerșit, ce poate să facă diplomația când Guvernul constată că țiganii cerșesc agresiv, au început să fure prin autobuze, ce poate să facă diplomația pentru că acolo e reacția opiniei publice„, a declarat președintele.

Traian Băsescu a precizat că nu este de acord cu viziunea opoziției, care a cerut capul ministrul de Externe, Teodor Baconschi.

Nu am dreptul să spun da sa nu, nu poate cere capul, ar fi putut cere capul dacă diplomația nu-și făcea treaba„, a spus șeful statului.

Cât despre discuțiile de joi, din Consiliul European, președintele a precizat că „19 state, unele vehement au susținut România, state care au zis este inadmisibil, hai să respectăm tratatul de aderare al României, MCV este din criteriile politice nu din Schengen„, a conchis Băsescu.

Traian Băsescu, despre spațiul Schengen

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_10925').select();" id="embed_text_10925" />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)