Băsescu, despre Ministerul de Interne: Oriunde pui degetul apar urme de corupţie

Publicat: 22 02. 2011, 13:23
Foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut în urma conferinţei de presă, marţi, despre corupţia existentă în Ministerul Administraţiei şi Internelor, că există mulţi angajaţi pe care îi apreciază şi cărora le stimează munca.

„Puteţi fii convinşi că sunt mulţi oameni pe care îi apreciez pentru munca pe care o desfăşoară în Ministerul Administraţiei şi Internelor”, notează Traian Băsescu.

Cu toate că preşedintele şi-a arătat stima funcţionarilor MAI, acesta a mai vrut să sublinieze faptul că ministerul încă nu este complet, fiind la un nivel nedezvoltat.

„Totuşi ministerul nu este la nivelul la care ar trebui să fie un minister specific unui stat european. Oriunde pui degetul apar fapte de corupţie, fie că vorbim de ce am văzut la Piteşti, fie de ce am văzut prin frontiere, fie că vorbim de criminalităţi la nivel local”, a mai susţinut Traian Băsescu.

Băsescu, despre corupţia din MAI

Mai mult, preşedintele a sfătuit membrii MAI să aibă integritate şi atitudine cât mai onestă în munca pe care o fac.

„Fără o selecţie a oamenilor pe bază de calitate, profesionalism şi integritate nu avem şanse nici să facem un minister eficient, nici nu avem şanse să garantăm siguranţă cetăţenilor”.

De asemenea, Traian Băsescu a mai declarat că România poate funcţiona normal numai dacă MAI acţionează în parametrii normali, iar grupurile de crimă organizată vor fi anihiliate.

„Esenţial pentru România este ca organizaţiile să funcţioneze în parametrii normali. Se vede la mare distanţă unde poliţia este tolerantă cu grupurile de crimă organizată (…) cred că trebuie să vă menţineţi priorităţile şi ele nu trebuie să fie doar declarative. Lupta împotriva evaziunii fiscale trebuie să pulverizeze grupurile organizate”.

La finalul conferinţei, Băsescu le-a spus membrilor MAI schimbările pe care vrea să le vadă în minister.

„Aş vrea ca anul 2011 nu numai să confirme a doua jumătate a anului 2010, dar vreau să fie un an al succcesului dumneavoastră, un an în care luptaţi împotriva corupţiei, un an în care vă reformaţi”.