Băsescu, despre Legea defăimării: Dragnea vrea să pună sub control internetul. El şi haita lui au înțeles că reţelele de socializare nu pot fi controlate sau cumpărate

Publicat: 10 02. 2016, 10:24

Prin Legea defăimării, Liviu Dragnea vrea să pună sub control internetul, știind că acesta este o alternativă care face electoratul mult mai bine informat şi mai puţin manipulabil, a scris Traian Băsescu pe contul personal de Facebook.

Dragnea ştie că poate să cumpere cu bani şi favoruri unele televiziuni, radiouri, ziare naţionale sau locale la pachet cu destui „deontologi”.
Tot Dragnea şi haita lui au înţeles că mediul on-line, reţelele de socializare nu pot fi controlate sau cumpărate şi că acestea au devenit o alternativă viabilă la mass-media tradiţionale.

Internetul este o alternativă care face campaniile electorale mult mai greu de controlat mediatic, iar electoratul mult mai bine informat şi mai puţin manipulabil. De aceea, prin LEGEA DEFĂIMĂRII, în preajma alegerilor, Dragnea vrea să pună sub control internetul.

Dragnea, ai grijă, de libertatea internetului se bucură peste 8 milioane de români.

PS- Oare vrea Dragnea să fim alături de China, Rusia, Iran, Siria, Turcia etc din punct de vedere al libertăţii de exprimare?”, a scris fostul președinte.

Legea defăimării, iniţiată de preşedintele PSD, a fost adoptată de Comisia Juridică şi de cea pentru Drepturile Omului. Astfel, o postare defăimătoare pe Facebook ar putea costa chiar și 100.000 de lei. Camera Deputaților urmează să dea un vot pe proiect.

Potrivitlegii, „amenzile se vor aplica oricarei defăimări făcute în spațiul public, inclusiv în presă și pe rețelele de socializare. Prin defăimare socială se înţelege orice faptă sau afirmaţie prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate în baza apartenenţei sale la un anumit grup social”. (Detalii AICI)