Băsescu: CCR l-a trecut pe Iohannis sub autoritatea Ministrului Justiției. E inadmisibil! (VIDEO)

Băsescu: CCR l-a trecut pe Iohannis sub autoritatea Ministrului Justiției. E inadmisibil! (VIDEO)

Traian Băsescu a declarat, pentru B1 TV, că CCR l-a trecut pe președintele Iohannis în subordinea Ministrului Justiției. Acest lucru este inadmisibil, a punctat fostul președinte.

”Președintele n-are ce să facă pentru independența judecătorilor, că le-o dă legea. E garantată de Constituție și de lege. N-are ce să le mai dea președintele. Ei sunt independenți, dar sub autoritatea Ministrului Justiției.

Decizia CCR a extins autoritatea Ministrului Justiției și asupra președintelui, ceea ce e inadmisibil. Președintele are obligația să apere independența președintelui în raport cu ministrul, fie el și al Justiției.

N-avem încă decizia, dar în acest moment CCR l-a trecut pe Iohannis sub autoritatea Ministrului Justiției. E de neacceptat!”, a declarat fostul președinte, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Săptămâna trecută, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

”Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi”, a transmisCCR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`