Băncile spaniole, obligate să stopeze evacuările datornicilor din cauza numărului mare de sinucideri

Publicat: 13 11. 2012, 09:10
Guvernul spaniol este decis să ia  măsuri pentru a stopa evacuarea din locuinţe a celor care nu îşi mai pot plăti ratele la bănci. Mai exact este vorba despre acordarea unei perioade de graţie pentru oamenii...

Guvernul spaniol este decis să ia  măsuri pentru a stopa evacuarea din locuinţe a celor care nu îşi mai pot plăti ratele la bănci. Mai exact este vorba despre acordarea unei perioade de graţie pentru oamenii care nu îşi pot achita datoriile la timp. Decizia guvernului a fost luată după ce o femeie s-a sinucis săptămâna trecută la vederea executorilor judecătoreşti.

Premierul spaniol şi liderul opoziţiei socialiste s-au înţeles pentru a suspenda temporar evacuările.

„Trecem prin niște situații pe care nimeni nu ar dori să le trăiască, sunt complet inumane”, a declarat premierul Spaniei, Mariano Rajoy.

O altă măsură iniţiată de liderii politici ar fi acordarea unei perioade de graţie pentru cei care nu au posibilitatea de a şi achita la timp datoriile către bănci.

Măsurile vin după ce săptămâna trecută o femeie de 53 de ani din Ţara Bascilor a decis să şi încheie socotelile cu viaţa chiar în momentul în care au sosit executorii judecătoreşti pentru a o evacua din locuinţă.  Cazul femeii nu este singular. Şi asta pentru că este a doua sinucidere cauzată de imposibilitatea achitării  ratelor la împrumuturile bancare.

Potrivit El Mundo, Amaia Egana avea de plătit 213.000 de euro, după ce datoria i a crescut de la 164.000 de euro din cauza apariţiei unei comisioane şi dobânzi mari. Locuinţa acesteia a fost scoasă la licitaţie pentru 190.000.