Bâlbele premierului Ciucă pe tema găurii la buget. Dan Vîlceanu: „În timpul ăsta noi vorbim despre disponibilizări și despre creșteri de taxe” (VIDEO)

Publicat: 01 05. 2023, 19:37
Actualizat: 01 05. 2023, 19:40
Premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, a criticat dur în emisiunea Bună, România, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, bâlbele actualei guvernări cu privire la gaura la buget. Dacă inițial miniștri au vorbit despre problemele grave privind finanțele și au invocat măsuri de austeritate, ulterior aceștia au negat că ar exista probleme cu bugetul, dar discuțiile despre disponibilizări la stat continuă:

„Adevărul este că nimeni nu știe care este adevărul. Pentru că vă aduceți aminte că domnul Câciu a venit la dumneavoastră și a spus că are o gaură în buget de 20 de miliarde, după care ne-a spus că nu există o gaură de 20 de miliarde. Premierul ne spune și el că nu există niciun fel de gaură la buget. În timpul ăsta noi vorbim despre disponibilizări și despre creșteri de taxe.

Lucrurile sunt cel puțin bizare, nu? Să spunem că nu avem niciun fel de problemă, dar totuși noi discutăm despre disponibilizări și creșteri de taxe…e bizar.

Pe de altă parte, nici sindicatele, nici dumneavoastră, nici eu, nu au început să vorbim despre problemele bugetare pentru că ne-a venit nouă așa, am aflat de problemele astea de la guvernanți”, spus Dan Vîlceanu.