O nouă criză a apei pentru locuitorii din Bacău: Primarul Cosmin Necula numea rezolvarea acestor probleme drept prioritatea numărul 1 a administrației sale

Publicat: 12 09. 2019, 21:24
Foto: Facebook/ Cosmin Necula

Continuă coșmarul pentru locuitorii orașului Bacăului! După ce în urmă cu un an au stat cu săptămânile fără apă din cauza unor avarii majore, aceștia trebuie să suporte anul ăsta aceeași lipsă a apei potabile.

Joi, întreg orașul Bacău a rămas din nou fără apă, după o nouă avarie la conducta de aducțiune care alimentează orașul. Seară, primarul Cosmin Necula a anunțat 42 de puncte de distribuire a apei care sunt alimentate continuu de către echipele de la Primărie.

„CRAB estimează rezolvarea avariei până mâine iar apa va reveni în Bacău sâmbătă, în prima jumătate a zilei”, a susținut Cosmin Necula pe Facebook.

La finalul lunii iunie, primarul Bacăului anunța începerea lucrărilor la rezerva de apă a Municipiului Bacău, afirmând că acestea vor duce la rezolvarea problemei apă, obiectiv pe care îl anunță pe lista celor mai importante din administrația sa.

“Rezerva de apă are finanțarea asigurată și se va face! Este unul dintre cele mai importante obiective ale administrației mele la finalizarea căruia vom rezolva problema nr. 1 cu care se confruntă orașul nostru: problema apei”, a declarat primarul Necula în 27 iunie, conform ziarului local Deșteptarea.

Reamintim că în luna iulie 2018, băcăuanii au stat 7 zile fără apă potabilă, iar atunci autoritățile promiteau măsuri rapide pentru ca situația să nu se mai repede, dar se pare că la 14 luni distanță aceștia vor trebui să treacă din nou peste acest coșmar care pare să nu se mai încheie în oraș.

Opoziția a reacționat dur în fața acestei noi crize a apei din Bacău. Președintelui PNL Bacău, Ionel Palăr, a numit Bacăul drept „singurul oraș din România lăsat complet fără apă timp de mai multe zile, din nou, de incompetența și nepăsarea administrației PSD”.

„Întreg orașul Bacău a rămas din nou fără apă, după o nouă avarie la conducta de aducțiune care alimentează orașul. Băcăuanii vor sta cel puțin două zile fără apă la robinete, iar vinovați de această situație sunt primarul Cosmin Necula și administrația PSD aflată la conducerea municipalității. Orașul Bacău este unul dintre puținele din țară care nu beneficiază de o rezervă de apă, care să asigure, în cazul unor avarii, măcar minimele nevoi casnice.

În ultimii trei ani, întreruperile în furnizare s-au ținut lanț și, de fiecare dată, primarul PSD Cosmin Necula a vorbit despre avarii ca despre un blestem. Personal, consider că putem vorbi despre incompetență, ignoranță și delăsare, din partea unei administrații locale PSD, preocupată doar de răfuieli politice. Este o bătaie de joc, este mult peste gradul de suportabilitate al unei comunități! Un oraș lăsat fără apă în toate anotimpurile, disconfortul și nemulțumirile îndreptățite ale locuitorilor, toate acestea se contabilizează în dreptul primarului Cosmin Necula și a echipei sale.

Primarul a tot promis rezervă de apă, dar azi nici măcar nu se știe dacă există un proiect finalizat pe hârtie, cât despre investiție, nici nu poate fi vorba! Primarul Necula a moștenit de la fosta administrație liberală un proiect pentru rezerva de apă, care nu trebuia decât implementat. A preferat să îl ignore, să încerce o altă soluție, dar în realitate nimic nu s-a concretizat și băcăuanii merg din nou cu bidoanele și gălețile prin oraș. Este clar că vorbim despre lipsă de viziune, despre diletantism, despre nepriceperea și nepăsarea actualei administrații locale. Băcăuanii merită un oraș condus de oameni competenți și de bună credință.”, arată liderul PNL Bacău într-un comunicat de presă.