Bac 2012: 120 de elevi dați afară de la examenul de Limba și literatura română pentru că au încercat să copieze

Publicat: 02 07. 2012, 21:33
Foto: ziarelive.ro

Ministerul Educației a anunțat că 120 de elevi au fost eliminați din sălile de examen la proba de Limba și literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat, deoarece au recurs la tentative de fraudă. Cele mai multe astfel de cazuri s-au înregistrat în municipiul București, unde 18 din cei examinați au fost eliminați. În top se mai află Dolj, cu 13 elevi dați afară din examen, și Caraș-Severin, cu 9, conform HotNews.

Din cauza tentativei lor de fraudă, acești 120 de elevi nu mai au dreptul de a da Bacalaureatul în următoarele două sesiuni, cea din toamna anului 2012 și din vara anului 2013.

Comparativ cu sesiunea de vară de anul trecut, au fost eliminati mai puțini candidați, atunci fiind dați afară 233 de elevi, aproape dublu față de anul acesta.

Luni a avut loc primul examen scris din cadrul examenului de Bacalaureat, cea de Limba și literatura română. La examen s-au prezentat în jur de 158.000 de candidați, din totalul de peste 172.000 potențiali participanți.

Vezi AICI subiectele și baremul la proba de Limba și literatura română.

Marți, elevii de la școlile cu predare în limbile minorităților  vor susține proba de limba maternă. Miercuri se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar vineri proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării.