Ludovic Orban: Cererea de respingere a amnistiei şi graţierii aparţine PNL, nu celor de la PSD-ALDE

Ludovic Orban: Cererea de respingere a amnistiei şi graţierii aparţine PNL, nu celor de la PSD-ALDE
Sursă foto: Facebook / Ludovic Orban

Solicitarea de respingere a proiectului de lege privind amnistia şi graţierea aparţine Partidului Naţional Liberal (PNL), nu PSD-ALDE, care nu face acum decât să susţină această propunere, a declarat miercuri seară preşedintele PNL, Ludovic Orban, citat de Agerpres.

„Opoziţia, la propunerea PNL, în proiectele de lege pe care am cerut să le dezbatem în sesiunea extraordinară, a cerut în mod expres că majoritatea să scoată de la sertarul Comisiei juridice acest proiect de lege, pe care îl ţin în speranţa nebună că poate o să mai prindă o conjunctură vreodată şi să fie respins de plenul Camerei Deputaţilor”, a precizat Ludovic Orban.

„Deci, ei ce fac? Susţin solicitarea PNL, nu au inventat ei că resping amnistia şi graţierea”, a adaugat Ludovic Orban.

Proiectul amnistitiei şi graţierii a fost, în ultimii doi ani, unul dintre cele mai controversate proiecte, fiind puternic susţinut de coaliţia PSD-ALDE, mai ales în timpul în care PSD era condus de Liviu Dragnea. Același proiect a dus și la numeroase proteste de stradă. Recent însă, atât PSD, cât şi ALDE (fiind an electoral) au încercat să se delimiteze de propriul proiect. De altfel, chiar miercuri, PSD a precizat că proiectul amnistiei şi graţierii va fi respins în sesiunea parlamentară extraordinară.

De precizat că anul acesta sunt programate alegerile prezidenţiale, iar în 2020 sunt programate atât alegerile locale, cât şi cele parlamentare (acestea din urmă fiind cele mai importante pentru PSD).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`