Ludovic Orban nu exclude posibilitatea ca PNL să facă ‘înțelegeri locale’ cu alte formaţiuni politice. ‘Obiectivul e să batem PSD peste tot pe unde e posibil’ (VIDEO)

Ludovic Orban nu exclude posibilitatea ca PNL să facă 'înțelegeri locale' cu alte formaţiuni politice. 'Obiectivul e să batem PSD peste tot pe unde e posibil' (VIDEO)
Sursă foto: Facebook / Guvernul României

Partidul Naţional Liberal (PNL) nu respinge posibilitatea unor „înțelegeri locale” cu alte formaţiuni politice, dar acest lucru va fi lăsat la latitudinea fiecărui judeţ în parte pentru că, oricum, obiectul PNL este de „a bate PSD peste tot pe unde e posibil”, a declarat premierul interimari, Ludovic Orban, în cadrul emisiunii „Dosar de Politician”, de duminică seara.

Întrebat dacă va face alianțe punctuale cu USR sau alte partide în țară, liderul PNL a răspuns: „În general, apropiați de noi au fost două partide care au făcut opoziție împreună, care ne-au sprijinit. Nu resping posibilitatea unor înțelegeri locale. Noi vom avea sondaje pe fiecare județ, municipiu reședință de județ și pe marea majoritate a localităților, pentru a ști agenda cetățenilor, principalele probleme, testăm potențialii candidați, astfel încât să ieșim în competiția electorală cu cei mai buni candidați. Dacă vom constata într-o localitate că e potrivită o înțelegere fie cu unii, fie cu alții, noi nu vom bloca o astfel de înțelegere”.

„Pentru mine, ca președinte PNL, obiectivul e ca PNL să câștige localele la o diferență consistentă față de PSD. Să batem PSD peste tot pe unde e posibil”, a adăugat el.

Despre alegerile pentru primăria București, Orban a susținut: „Am făcut sondaje în București în ultimii doi ani. Primarul actual a fost într-o scădere constantă și trendul descendent cred că va continua și eu am convingerea că Firea nu mai are cum să câștige alegerile.

Vom vedea, acum suntem în curs să realizăm o cercetare sociologică amplă pe aproape 5.000 de subiecți. În funcție de asta, vom lua decizia. Trebuie să vedem candidații noștri și potențialul altor candidați, vrem să vedem și prioritățile”.

De asemenea, cu privire la posibilitatea caun alt candidat, decât cel al PNL, să stea maibineîn sondaje, premierul interimar a răspuns: „Să nu ne pripim. Vom lua o decizie când vom avea o imagine foarte clară”.

Întrebat dacă sunt sondați Violeta Alexandru, Rareș Bogdan și Ciprian Ciucu, el a răspuns: „Nu le neg. Au fost atât de clar prezentate public (numele celor trei – n.r.), că nu pot să le neg”.

Ludovic Orban a mai precizat că în sondaje apar încă două nume, dar nu le poate divulga: „Aș vrea să-i protejez că ei au intrat în sondaj și dacă nu vor fi desemnați, poate să fie un efect negativ asupra imaginii lor”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)