Avocatul Poporului ar putea fi cercetat de ANI pentru nereguli în declarațiile de avere

Avocatul Poporului ar putea fi cercetat de ANI pentru nereguli în declarațiile de avere

Avocatul poporului, Crişu Atanasiu, are probleme cu declaraţiile de avere şi riscă să fie cercetat de Agenției Naționale de Integritate. Atanasiu a uitat să declare mai multe conturi bancare dar şi un teren achiziţionat acum 12 ani.

Potrivit ultimei sale declaraţii , averea avocatului poporului Crişu Atanasiu este una deloc de neglijat. Acesta deţine patru terenuri, două apartamente în Capitală, două maşini, un ATV, acţiuni la o bancă dar şi la societăţile Transelectrica şi Transgaz. De asemenea, Atanasiu încasează şi o pensie lunară de aproximativ 9.500 de lei şi mai deţine 20 de conturi bancare, a căror valoare totalizează aproape 100.000 de lei.

Numai că exista insa si unele omisiuni în declaraţiile sale de avere din perioada 2005-2012. Atanasiu a uitat să treacă un teren intravilan de aproape 25 de metri pătraţi în documentele aferente anilor 2005-2009. Acest teren al avocatului poporului, deşi achiziţionat în anul 1991, figurează doar în declaraţia de avere pe anul 2010.

Alte probleme sunt legate de patru conturi bancare, care deşi au fost deschise în anii 2001-2002, nu se regăsesc în declaraţiile de avere din perioada 2005-2009.

O altă omisiune a lui Atanasiu este legată şi de acţiunile de la Transelectrica şi Transgaz. El deţine 410 de hârtii de valoare emise de Transelectrica şi 17 de Transgaz, însă avocatul poporului nu a specificat acest lucru în declaraţiile de avere aferente perioadei 2011-2012 şi a menţionat acest lucru doar în documentele din anii anteriori. Pentru toate aceste omisiuni, Crişu Atanasiu riscă să fie cercetat pentru infracţiunea de fals în declaraţii.

Avocatul Poporului ar putea fi cercetat de ANI

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)