Avocat în baza titlului de DOCTOR. Doctor în urma unui PLAGIAT. Ce răspunde Victor Ponta, întrebat dacă renunţă la calitatea de avocat

Publicat: 12 01. 2015, 19:21
Foto: evz.ro

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, răspunzând unei întrebări privind renunţarea la titlul de doctor, că situaţia e similară glumei ”cu şapcă, fără şapcă”, respectiv când nu a vrut să renunţe a fost întrebat de ce o face, iar acum, când vrea să renunţe, este întrebat la fel, scrie evz.ro.

„Acea Ordonanţă are multe prevederi referitoare la sistemul de educaţie. Cum v-a explicat ministrul Educaţiei, este vorba despre şase prevederi care ţineau cont de urgenţa desfăşurării activităţii. Din punctul de vedere al elaborării unei ordonanţe, a fost inclusă acolo şi, ca să vă răspund pe placul dumneavoastră, suntem în gluma cu şapcă, fără şapcă. Dacă nu vreau să renunţ, de ce nu renunţ. Dacă vreau să renunţ, de ce renunţ. Din punctul meu de vedere, discuţia a fost închisă. Orice vrei să faci nu este bine”, a răspuns Victor Ponta, după primul Birou Permanent Naţional al pesediştilor din 2015.

Întrebat dacă va renunţa la calitatea de avocat, prim-ministrul a evitat să răspundă: „Repet. Când nu am vrut să renunţ, mi s-a zis să renunţ. Când am vrut să renunţ, mi s-a zis că nu. Daţi-mi voie să nu cred în buna credinţă a celor care mă întreabă aceste lucruri”, a adăugat Ponta.