"Aveţi grijă ce vă doriţi!". Liviu Dragnea: "Ceea ce faceţi creşte riscurile la adresa României şi o poate condamna la instabilitate"

Publicat: 08 02. 2017, 13:50

Miercuri a fost discutată în plenul reunit al Parlamentului moțiunea de cenzură depusă de opoziție împotriva guvernului Grindeanu. Liviu Dragnea, președintele PSD, a ținut un discurs în care a cerut opoziției să nu condamne țara la instabilitatea și a catalogat demersurile lor drept "politicianistă, ipocrită, inutilă".

"Mă întreb de ce au depus această moţiune? Să nu mai mărească pensii şi salarii? Acest guvern a făcut pentru români într-o lună cât Cioloş nu a făcut într-un an. Ceea ce faceţi creşte riscurile la adresa României şi o poate condamna la instabilitate. Aveţi grijă ce vă doriţi! Acest Guvern vrea să guverneze, lăsaţi Guvernul să guverneze”, a afirmat Liviu Dragnea în plen.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a susţinut că Guvernul a înţeles mesajul oamenilor din stradă, motiv pentru care va lua şi alte decizii.

"Moţiunea atacă o problemă în faţa căreia Guvernul s-a repliat deja. Guvernul a înţeles mesajul oamenilor din stradă şi a decis să retragă OUG privind modificarea Codurilor penale. Guvernul va lua şi alte măsuri pentru a închide un conflict nedorit creat din cauza unei proaste comunicări în legătură cu acest obiect”, a completat Liviu Dragnea.

Președintele PSD a lansat un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis în legătură cu discursul pe care acesta l-a susținut marți în Parlament, dar și la adresa partidelor de opoziție care au depus moțiune de cenzură.

”Mărturisesc că m-am aşteptat cel puţin de la politicienii din PNL la mai multă înţelepciune în aceste momente dificile. Şi eu, ca şi dumneavoastră, constatăm că ne-am înşelat. Şi PNL şi USR din păcate, alături de preşedintele Iohannis, se pare că nu sunt interesaţi decât de recâştigarea rapidă a unui biet capital politic, asumându-şi însă riscul să dezbină România.

Aţi depus o moţiune politicianistă, ipocrită, inutilă care exprimă tot mai exasperant nemulţumirea că aţi pierdut alegerile. Această moţiunea nu este decât o notă de subsol la discursul slab şi răutăcios de ieri al preşedintelui Klaus Iohannis", a precizat Liviu Dragnea.