Avertismente ironice pe site-urile lui Victor Ponta: Preluarea informaţiilor fără autorizaţie „constituie INFRACŢIUNE” (FOTO)

Publicat: 26 07. 2012, 17:22

În plin scandal de plagiere, Victor Ponta îşi avertizează cititorii paginilor sale virtuale să nu îi fure proprietatea intelectuală.

Pe site-ul liderului PSD, la secţiunea Termeni şi condiţii, utilizatorii sunt avertizaţi să nu preia informaţii de pe acel site sub nicio formă, fără acordul proprietarului.

„Orice reproducere, prezentare, utilizare sau modificare parţială sau integrală a site-ului, indiferent prin ce procedeu ori pe ce suport, fără a se fi obţinut în prealabil autorizaţia, este strict interzisă şi constituie INFRACŢIUNE ce se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare”, se precizează pe site-ul lui Ponta.


Foto: victorponta.ro

Un anunţ similar apare şi pe blogul lui Victor Ponta, unde premierul îşi avertizează publicul, printr-un disclaimer, să nu preia informaţii fără acordul autorului. Ponta face şi o trimitere în acest sens către un site unde sunt detaliate în limba engleză condiţiile de preluare a informaţiilor.

„Subliniez ca nu mi-am facut blog pentru mass media. In cazul in care vor fi, totusi, preluate informatii de pe blogul de fata, nu ar strica (ba chiar va recomand!) sa le preluati cu acordul si specificatia sursei/autorului, conform acestor principii.”, se arată pe blogul lui Ponta.

 
Foto: blogponta.wordpress.com

Termenii şi condiţiile utilizării unui site nu reprezintă deloc un lucru ieşit din comun. De asemenea, acestea nu au nicio legătură cu acuzaţiile de plagiat din teza de doctorat a lui Victor Ponta. Cu toate acestea, situaţia este cel puţin una ironică.