AVERTISMENT DUR: PSD ne apropie de RUSIA!

Publicat: 01 07. 2017, 18:36
Foto:Aktual24

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat că îl va da în judecată pe președintele PNL, Ludovic Orban, după ce acesta i-a acuzat pe liderii PSD că intenţionează să strângă relaţiile cu Rusia. Orban l-a dat exemplu chiar pe Țuțuianu, care a fost numit Ministru al Apărării, deși a fost avocat al companiei Mechel.

”Lucian Şova a fost pus la Comunicaţii, care este învăţăcelul lui Hrebenciuc şi care a fost partener de afaceri cu un fost ofiţier GRU, Serviciul de Informaţii Militare rus, asupra căruia există sufiecient de multe suspiciuni că ar avea o relaţie nepotrivită cu zona respectivă. Îl pui la Comunicaţii pe Şova, unde guvernul, prin ordonanţă, a scos ANCOM de sub preşedinte, deci de sub CSAT, în condiţiile în care România, în strategie (NATO), este prevăzută ca un cap comunicaţional. Acestea nu sunt lucruri întâmplătoare. Asta-mi arată că liderii partidului de guvernământ încep să încline tot mai mult înspre Est şi sunt foarte multe semne de întrebare.

M-aş referi şi la Ţuţuianu, care a fost avocatul ruşilor de la Mechel, care au cumpărat combinatul de la Târgovişte şi l-au falimentat. De acolo, au luat o instalaţie extrem de importantă din punct de vedere strategic şi au dus-o în Rusia. Asta-mi ridică numeroase semne de întrebare şi-mi relevă că au pus nişte oameni extremi de ciudaţi, care trebuie urmăriţi cu foarte multă atenţie.

Chiar şi schimbarea ministrului de la Afaceri Europene. Ana Birchall, care era clar pro NATO, cu o atitudine clară în acest domeniu, este înlocuită cu Victor Negrescu, asupra căruia sunt numeroase semne de întrebare”, a declarat Ludovic Orban, pentru Adevărul, citat de Digi24.

Întrebat în legătură cu activitatea sa de avocat al companiei Mechel, Țuțuianu a răspuns: ”Nu am nimic de ascuns, mi-am făcut datoria faţă de clienţii mei şi cred că nu se poate spune că sunt omul ruşilor, al francezilor sau italienilor sau al altora cărora le-am acordat asistenţă juridică”.

El a mai precizat că exportul de utilaje la care a făcut referire Ludovic Orban a avut loc în 2010, atunci când la guvernare se afla PDL.

”În general, suport cu stoicism toate acuzele din spaţiul public, pentru că, atunci când eşti persoană publică, trebuie să te aştepţi la aşa ceva, dar nu am să ezit să-l dau în judecată pe domnul Orban”, a mai spus Adrian Ţuţuianu, pentru Antena 3, citat de Digi24.