Proiectul Autostrăzii București-Brașov, aprobat de Senat. Eugen Tomac: „PMP a reușit să schimbe logica investițiilor guvernamentale în infrastructură”

Proiectul Autostrăzii București-Brașov, aprobat de Senat. Eugen Tomac: PMP a reușit să schimbe logica investițiilor guvernamentale în infrastructură
Foto: Facebook / Eugen Tomac

După legea privind Autostrada Moldovei, PMP a mai înregistrat un succes în domeniul infrastructurii rutiere. Senatoul a adoptat proiectul Autostrăzii Bucureşti – Braşov pe care l-a iniţiat preşedintele PMP, Eugen Tomac, împreună cu parlamentarii formaţiunii.

„Ce părea imposibil s-a întâmplat!

Proiectul Autostrăzii București-Brașov a intrat în linie dreaptă. Senatul a adoptat cu majoritate de voturi (excepție au făcut doi senatori UDMR) unul dintre cele mai importante proiecte legislative din întreaga mea carieră politică, cel al construcției Autostrăzii București-Brașov, pe care l-am inițiat împreună cu colegii mei parlamentari PMP.”, a anunţat Eugen Tomac pe Facebook.

Proiectul va merge acum la votul final în Camera Deputaţilor, dar având în vedere că în Senat a fost sprijin de toate partidele, acesta va trece, probabil, fără emoţii într-un timp scurt.

„Pentru a avea o autostradă într-un termen rezonabil, de 2 ani, guvernul trebuie să respecte prevederile legii: să creeze o companie distinctă, cu regim special, care să-și desfășoare activitatea continuu (24 din 24 de ore).

PMP a reușit să schimbe logica investițiilor guvernamentale în infrastructură. Acum, tot printr-o inițiativă a PMP, Guvernul are obligația de a realiza în patru ani Autostrada Unirii. Astfel, niciun guvern de acum înainte nu se va putea eschiva de la responsabilitățile care îi revin în acest sens.

Îi asigur pe români că autostrada București-Brașov nu va mai fi doar un vis. Mă voi implica personal pentru a-l transpune în realitate!”, arată Eugen Tomac.

Această decizie vine şi într-un moment când proiectele de infrastructură rutieră au atras o atenţie sporită în rândul societăţii civile. Dovadă o face mişcarea „Şîeu” care a generat proteste ample, în toată ţară, pe 15 martie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`