Autoritățile au instituit stare de alertă până marți în județul Vrancea

Publicat: 12 02. 2012, 17:02

Autoritățile au instituit stare de alertă până marți la ora pana marți la 14.00 în județul Vrancea. Decizia a fost aprobată de Ministerul de Interne.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administrației și Internelor (MAI), Marius Militaru a declarat că starea de alertă a fost aprobată începând de luni de la ora 12.00 până marți la ora 14.00, urmând ca după această preioadă să fie reanalizată menținerea stării de alertă.

Starea de alertă, așa cum este ea definită, este o procedură de urgență care se activează la cererea prefectului, care este totodată și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”, a declarat Marius Militaru.

Potrivit directorului Ambulanței Vrancea, Mircea Stoenoiu, starea de alertă înseamnă, printre altele, și suplimentarea echipajelor de intervenție.

Vom avea echipaje și mai multe, tot personalul a înțeles ceea ce se întâmplă. Lucrăm cu 20, 21 de echipaje, lucrăm la foc maxim, mâine vom ajunge la 30 de echipaje dacă va fi nevoie”, a declarat Mircea Stoenoiu, directorul Ambulanței Vrancea.

Vom acționa în continuare cu SMURD-ul, cu ISU, și Bineînțeles, pe cale aeriană”, a mai declarat Stoenoiu.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a solicitat, duminică, Ministerului Administraţiei şi Internelor, declanşarea Stării de alertă.

Până acum în Vrancea a fost declarată situaţia de urgenţă, care nu solicită intervenţia armatei. De o săptămână, mii de oameni din Vrancea sunt izolați în locuințe, din cauza căderilor masive de zăpadă.

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), Mihai Capră, a precizat, duminică, într-o conferinţă de presă, că se va analiza situaţia din Vrancea şi dacă vor fi întrunite condiţiile pentru instaurarea stării de alertă se va dispune această măsură.

Potrivit secretarului de stat, starea de urgenţă presupune că autorităţile publice locale cu competenţe îşi declară neputinţa de a rezolva problemele, astfel că se transferă competenţele la Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Inspectoratul de Situaţii de Urgenţă, care preia conducerea operaţiunilor.

Potrivit secretarului de stat, starea de urgenţă presupune limitarea sau interzicerea autovehiculelor pe unele drumuri, controlul unor persoane sau măsuri de evacuare.

Stare de alertă în județul Vrancea

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />