Aurelia Cristea, avizată pentru funcția de ministru delegat pentru Dialogul Social: În timpul audierilor, aceasta a fost contestată de Cristina Pocora (VIDEO)
Aurelia Cristea, propunerea lui Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Dialogul Social, a primit aviz favorabil, marți dimineață, în timpul audierilor la Comisia de Muncă.
Deputatul PNL, Cristina Pocora a cerut suspendarea audierilor la Comisia de Muncă în cazul Aureliei Cristea.
Cristina Pocora a invocat un articol din Constituţie, potrivit căruia Aurelia Cristea nu ar trebui audiată în condiţiile în care portofoliul a rămas la aceeaşi formaţiune politică la care s-a aflat şi în Guvernul precedent, respectiv PSD. Ea a invocat articolul 85 din Constituţie, precizând că, potrivit acestuia, Aurelia Cristea ar fi trebuit să meargă direct la Cotroceni, fiind vorba doar de o simplă remaniere.
„Cred că nu sunteţi printre preferaţii premierului Ponta, pentru că nu ar fi trebuit să fiţi la audiere. Veniţi să ocupaţi un post PSD, dumneavoastră fiind membru PSD, la fel ca în situaţiile domnului Duşa, Pricopie şi Teodorovici. Nu avem ce să audiem în acest moment pentru portofoliul de Dialog Social pentru că este o simplă remaniere. Avem PSD în loc de PSD, deci este o simplă remaniere”, a afirmat Cristina Pocora.
Propunerea Cristinei Pocora a fost supusă la vot, fiind respinsă cu 26 de voturi „împotrivă”, şase „pentru” şi cinci abţineri.
O altă întrebare a membrilor comisiei a făcut referire la studiile efectuate de Aurelia Cristea.
Cristea este cea care „a dat tonul salariilor exorbitante” de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.
Aurelia Cristea, propusă pentru funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social, este deputat PSD la primul mandat şi a fost timp de patru ani (2006-2010) membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Aurelia Cristea este din 2010 membru al Consiliului Naţional al PSD şi vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Cluj.
Audierea miniştrilor noi şi cei cu portofolii noi este prevăzută marţi, între orele 9.00 şi 13.00, votul în plenul reunit urmând a se da începând cu ora 15.00.