Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, este susținut de PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, este susținut de PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ

PNL îl susține pe Augustin Zegrean, fost judecător și președinte al Curții Constituționale a României (CCR) pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ. Anunțul a fost făcut, marți, de liderul deputaților liberali, Florin Roman, în debutul ședinței plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului în care va avea loc votul pentru conducerea Consiliului Legislativ și pentru șefia Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul instituţiei.

PNL îlsusține pe Augustin Zegrean pentru șefia Consiliului Legislativ

„Augustin Zegrean este o persoană integră, competentă, care a dat dovadă de foarte mult profesionalism, care a știut să țină o line de echilibru pentru CCR. Cred că asupra domnului judecător Zegrean nu poate să cadă niciun fel de umbră. Domnul Zegrean a avut o cariera ireproșabilă. Nu a avut nicio legăturăcu OUG 13, recursul compensatoriu sau mutilarea codurilor penale”, a declarat Florin Roman.

Pe de altă parte, cei de la PSD îl susțin pe fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, pentru președinția Consiliului Legislativ. Pentru această funcție și-a depus candidatura și secretarul general al Consiliului Legislativ, Ionuţ Duli Mazâlu, informează Agerpres.

Totodată, pentru postul de președinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ candidează Rodica Penescu, Andrei Ciochiu și senatorul USR George Edward Dircă.

Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au avizat favorabil cele șase candidaturi.

Votul din plenul reunit va fi secret, cu bile.

Postul de șef al Cosiliului Legislativ a devenit vacant după ce Șerban Dragoș Iliescu, în vârstă de 77 de ani, s-a pensionat. El s-a aflat în fruntea instituției un sfert de secol.

De asemenea, Gheorghe Popescu a demisionat de la conducerea Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare.

Florin Iordache, susținut de PSD pentru conducerea Consiliului Legislativ

Intrarea social-democratului Florin Iordache în cursa pentru șefia Consiliului Legislativ vine în contextul în care fostul ministru al Justiției nu ar mai fi prins un loc pentru alegerile parlamentare, fiind blocat de Paul Stănescu.În aceste condiții, conducerea PSD ar dori să îl retragă din prim-planul scenei politice și i-a oferit astfel posibilitatea de a candida la funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

Totuși, recent, președintele PSD, Marcel Ciolacu, dădea de înțeles că nu este exclus ca Florin Iordache să candideze în acest an la alegerile parlamentare.

„Eu am spus că nu o să fie parlamentari pe listelePSDcu probleme penale şi o să mă ţin de cuvânt de acest lucru pentru că aşa cred e că este firesc şi cred că în orice stat democratic european este o selecţie. Nu-mi aduc aminte ca domnul Şerban Nicolae sau domnulFlorin Iordachesă aibă astfel de probleme. Eu cred că e o atitudine de respect. Eu nu scot prezumţia de nevinovăţie, vorbesc de oameni condamnaţi penal”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`