Augustin Zegrean, ATAC EXPLOZIV la adresa CCR: “Face un pas mare la stânga-mprejur”

Augustin Zegrean, ATAC EXPLOZIV la adresa CCR: “Face un pas mare la stânga-mprejur”

Decizia luată recent de plenul Curții Constituționale, de a nu mai fi implicată în programul delegațiilor Comisiei Europene în contextul Mecanismului de Coooperare și Verificare (MCV) a fost criticată dur de fostul președinte al Curții Augustin Zegrean.

„Prin decizia aceasta, CCR face un pas mare la stânga-mprejur”, a spus Augustin Zegrean pentru ziare.com.

Augustin Zegrean spune că în acest caz nu este vorba despre o încălcare a rezervei în ceea ce privește exprimarea unor puncte de vedere ce fac obiectul dezbaterilor publice, cu eventuale conotații politice, motivul invocat de actualul președinte CCR, Valer Dorneanu.

„Este o relație absolut normală cu UE. Eu cred că, dimpotrivă, era foarte bine că acei oameni se întâlneau și cu CCR. Ei nu veneau la Curte în misiune de control. Pe ei îi interesa să afle care este practica CCR în anumite privințe. Fiecare judecător vorbea despre deciziile mai importante pe care le-a redactat în ultima vreme. Ei nici nu prea puneau întrebări. Noi spuneam ce aveam de spus. Nu ne-au mustrat, nu ne-au întrebat despre activitatea Parlamentului sau a Justiției. Îi interesa doar activitatea noastră și doar despre asta discutam. La finalul fiecărei întâlniri le spuneam în glumă că sper să fie ultima când vin, dar asta în ideea că se va ridica MCV”, a precizat Augustin Zegrean.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`