Audierile miniștrilor din noul Cabinet, amânate din cauza tensiunilor apărute între liderii USL

Publicat: 20 12. 2012, 21:18

Audierile miniștrilor desemnați să facă parte din noul Guvern, programate inițial pentru joi seară, au fost amânate, odată cu tensiunile apărute între liderul PNL Crin Antonescu și liderul PSD Victor Ponta.

Potrivit deputatul PSD Miron Mitrea, audierile ar putea începe, cel mai probabil, vineri, în jurul orei 15:00.

Joi seară, liderul liberal a convocat o ședință de urgență a conducerii partidului, în speranța oținerii unui mandat pentru a negocia cu Victor Ponta atribuțiile miniștrilor delegați. Surse anunțau că liberalii și conservatorii sunt nemulțumiți că doi miniștri plini au devenit miniștri delegați. Cei 2 miniștri sunt Lucia Ana Varga – ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură și Maria Grapini – ministrul delegat pentru Întreprinderi mici și mijlocii, Mediu de afaceri şi Turism.

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, joi seară, la ieşirea de la discuţiile cu liderii PNL, că aceştia nu au obiecţii faţă de atribuţiile acordate miniştrilor delegaţi, precizând că cei trei noi miniştri delegaţi provin atâta de la PSD, cât şi de la PNL şi PC. Ponta a fost întrebat dacă s-a decis vreo schimbare în modul de constituire a noului Guvern.

„Pentru Energie, pentru IMM-uri şi Turism, pentru Ape, Păduri şi Piscicultură sunt miniştri delegaţi pentru că am discutat cu ministrul de Finanţe şi cu Secretarul General al Guvernului şi practic, în acest fel, au competenţele lor, dar putem să folosim structurile de personal, de contabilitate şi juridice unice. Nu trebuie să facem şi nu era bine să facem noi structuri de contabilitate, de juridic şi de personal“, a precizat anterior Ponta.

Liberalii sunt nemulţumiţi de faptul că premierul Ponta nu a specificat clar atribuţiile noilor miniştrilor delegaţi şi au ameninţat că dacă nu primesc în scris aceste atribuţii, sunt dispuşi să nu intre joi seară la audieri în Comisii.