Au început calculele pentru a vedea ce șanse are cabinetul Cioloș la votul din Parlament: Noul executiv ar reuşi să treacă la un scor strâns în urma votului aleşilor

Au început calculele pentru a vedea ce șanse are cabinetul Cioloș la votul din Parlament: Noul executiv ar reuşi să treacă la un scor strâns în urma votului aleşilor

După desemnarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier, au început calculele pentru a vedea ce şanse are viitorul cabinet la votul din plenul reunit din Parlament. Noul executiv ar reuşi să treacă la un scor strâns în urma votului aleşilor, iar această situaţie este posibilă după ce UNPR a anunţat că susţine propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, informează B1 TV. Ar fi vorba de cinci voturi în plus peste minimul necesar de 274.

Chiar dacă până acum niciun partid nu s-a exprimat oficial a fi împotriva desemnării ca premier a lui Dacian Cioloş, există aleşi care ar vota împotriva acestei nominalizări făcute de preşedintele României. Practic, situaţia a luat o turnură neaşteptată după ce liderul UNPR, Gabriel Oprea a anunţat că va merge pe mâna preşedintelui Klaus Iohannis.

Astfel parlamentarii care ar aduce voturile necesare pentru ca executivul condus de Dacian Cioloş să treacă de parlament vin din UNPR, PNL, UDMR si minorităţi. Numărul total este de 279 faţă de cele 274 minim necesare.

Calculele arată aşadar un scor relativ strâns, însă Dacian Cioloş şi viitorul său cabinet ar putea scăpa de emoţii în condiţiile în care social-democraţii ar decide şi ei să voteze pentru noul executiv de la palatul Victoria.

Dacian Cioloş are la dispoziţie zece zile pentru întocmirea listei şi a programului de guvernare, cu care să se prezinte în faţa Parlamentului pentru obţinerea votului de încredere.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`