Atacantul Ionel Dănciulescu va bifa partida cu numărul 500 în meciul Petrolul – Dinamo

Publicat: 13 03. 2013, 14:12

Atacantul dinamovist Ionel Dănciulescu va consemna, sâmbătă, prezența cu numărul 500 în prima ligă de fotbal din România.

Suspendat în partida cu Chiajna, câștigată de Dinamo cu scorul de 2-0, Dănciulescu va reveni pe teren la partida din etapa a 23-a, care se va disputa pe la Ploiești.

Meciul va fi un motiv de bucurie în sine pentru atacantul dinamovist, urmând să fie cel de-al 500-lea meci în Liga I.

„Dănciulescu merită toate laudele pentru ce a făcut pentru Dinamo, pentru ce a făcut pentru fotbalul românesc. E un jucător de mare clasă şi de mare valoare şi mă bucur pentru el că reuşeşte să ţină ritmul. Nu cred că o să mai fie cineva care să ajungă la cifra asta în Divizia A”, a spus fostul antrenor al fotbalistului, Ioan Andone, conform digisport.ro.

„Dănciulescu este o emblemă, un jucător care a făcut istorie aici, la Dinamo. E un caracter mare, un om mare, un mare fotbalist, tot ce doriţi”, a spus şi actualul antrenor al lui Dănciulescu, Cornel Ţălnar.

Ionel Dănciulescu a debutat în fotbalul mare la Alro Slatina. În cariera sa, fotbalistul a jucat la Steaua, Hercules Alicante şi Dinamo. Pentru echipa din „Ştefan cel Mare”, atacantul a jucat 226 meciuri şi a marcat 88 de goluri.