Arad: DNA investighează contractele dintre autoritățile locale și omul de afaceri Georgică Cornu

Publicat: 29 03. 2012, 13:21
Foto: debanat.ro

Procurorii DNA au început cercetări în cazul câtorva din cele mai importante instituţii din Arad, respectiv Primăria municipiului şi Consiliul Judeţean, potrivit site-ului local aradon.ro.

Procurorii au solicitat autorităților documente referitoare la contractele încheiate între instituţiile din Arad şi firma Confort Construct din Timişoara, patronată de „regele asfaltului din Banat”, Georgică Cornu.

Este vorba despre documente care se referă la Drumul Vinului, pentru care Confort a prins un contract de 13,5 milioane de euro, dar şi de masterplanul de apă-canal şi cel de deşeuri, a căror valoare este de sute de milioane de euro.

Investigațiile îl vizează și pe primarul Aradului, democrat-liberalul Gheorghe Falcă, finul lui Traian Băsescu, care este acuzat de abuz în serviciu.

Avocatul Gheorgiţă Mateuţ a declarat că anchetatorii au ridicat de la Primăria Arad mai multe documente legate de contracte încheiate de Primăria Arad, el menţionând că este vorba despre „o procedură obişnuită” şi că astfel de înscrisuri au mai fost ridicate şi în trecut.

Procurorii au descins și la Compania de Apă Arad.

Vezi AICI declarațiile lui Georgică Cornu în privința cercetărilor DNA

Percheziții la primăria și CJ Arad

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_17350').select();" id="embed_text_17350" />