Apărătorii regiunii Mariupol, înainte și după invazia rusă: „Războiul nu schimbă doar fețe” (foto)

Publicat: 09 05. 2022, 12:37
Actualizat: 09 05. 2022, 13:12

Apărătorii orașului Mariupol nu s-au predat. Soldații ucraineni rezistă ofensivei trupelor rusești. Garda Națională a Ucrainei a arătat cum războiul a schimbat fețele ofițerilor din Regimentul Azov, care luptă contra rușilor în regiunea Mariupol.

Cum arată apărătorii uzinei Azovstal

Garda Națională a Ucrainei a comparat fotografiile militarilor ucraineni, postate înainte și după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina. Vezi mai multe poze în galeria foto de AICI.

Înainte de război, ei zâmbeau tineri, în fotografia de după, sunt niște bărbați care au trecut prin ‘iad‘, durerea se vede în ochi. Războiul nu schimbă doar fețele, ci și sufletele”,  scrie Garda Națională pe Twitter.

Rușii continuă ofensiva în regiunea Mariupol

Forțele Federației Ruse au lansat din nou un asalt asupra Azovstal. Operațiunea militară a avut loc după ce coloana de evacuare a ONU a părăsit regiunea Donețk. Anunțul a fost făcut de consilierul primarului din Mariupol, Petr Andryushchenko, pe Telegram.

„Mariupol. După cum era de așteptat, după ce convoiul ONU a părăsit regiunea Donețk, invadatorii au lansat un asalt asupra Azovstal. În special, au încercat să spargă podul, care era poarta de evacuare. Fără succes. Este greu de înțeles cum Eroii noștri resping atac după atac”, a precizat Petr Andryushchenko.