Anunțul ministrului Boloș: Doar puțin peste jumătate din beneficiari vor primi pachetele de alimente până la Paște

Publicat: 27 03. 2023, 16:56
Foto: Guvernul României / Facebook

Potrivit declarațiilor ministrului Proiectelor și Investițiilor Europene, Marcel Boloș, doar puțin peste jumătate din beneficiarii pachetelor cu alimente vor primi aceste ajutoare până la Sărbătorile Pascale.

Voucherele vor fi încărcate până în 13 aprilie

Totodată, ministrul a menționat că voucherele de alimente vor fi încărcate cu cei 250 de lei până la data de 13 aprilie, astfel încât banii să fie disponibili pe carduri până în Joia Mare, urmând ca aceștia să fie utilizați de cei peste 2,4 milioane de beneficiari.

În total, Guvernul va vira 600 de milioane de lei pe aceste carduri la fiecare două luni. În ceea ce privește pachetele de alimente, există peste 700.000 de astfel de pachete, urmând ca primul lot de 750.000 să fie distribuit înaintea Sărbătorilor Pascale, beneficiarii totali fiind aproape 1,2 milioane de oameni.

Cu toate acestea, nu toți beneficiarii vor primi pachetele până la această dată. Ministrul a apelat la autoritățile locale să organizeze mai bine distribuirea pachetelor și să evite cozile.

”Guvernul României, în ședința de săptămâna trecută, a aprobat decalarea încărcării acestor vouchere de alimente cu cei 250 de lei, să se facă până la 13 aprilie. Până atunci, banii vor fi pe card. Până în Joia Mare.

Banii vor fi utilizați de cei peste 2,4 milioane de beneficiari. 600 de milioane de lei le virăm odată la două luni pe aceste carduri”, a explicat Marcel Boloș la Antena 3 CNN. (…)

Pachetele vor fi distribuite și în luna mai

Mai avem și cele peste 700.000 de pachete de alimente, de câte 25 kg. Acestea vor ajunge înaintea de Paște, mă refer la primul lot de 750.000, totalul beneficiarilor fiind de aproape 1,2 milioane de oameni. (…)

Am avut acest grafic de distribuție a pachetelor de alimente. A început în martie și așa cum era graficul, inclusiv în luna mai vom face distribuția.

Fac apel prin această cale la autoritățile locale ca să organizeze mai bine modalitatea de distribuire a pachetelor, să nu mai fie cozile acelea pe care televiziunile le prezintă.

Nu fac cinste programului în sine și de aceea trebuie să fim mult mai atenți la felul în care sunt distribuite pachetele de alimente și beneficiarii intră în posesia lor”, a explicat Marcel Boloș pentru antena3.