Antonescu: Sorin Roșca Stănescu nu mai este consilierul meu, el ne învață să umblăm cu fofârlica

Publicat: 25 08. 2013, 17:13

Sorin Roşca Stănescu nu mai este consilierul lui Crin Antonescu. Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele liberalilor, care spune că a fost criticat în repetate rânduri public de senatorul liberal, în loc să fie sfătuit de acesta.

De altfel, Sorin Roşca Stănescu a criticat chiar duminică, pe blogul său personal, cele două numiri făcute de liberali, despre care spune că nu reprezintă decât o nouă cedare în faţa partenerilor social democraţi.

„Azi l-am eliberat din funcție pentru că domnia sa a descris public cum greșesc eu, ceea ce e foarte corect, dar când un om politic greșește înseamnă că are consilieri proști și atunci i-am mulțumit”, a spus Crin Antonescu.

Reacţia preşedintelui PNL vine după ce Sorin Roşca Stănescu l-a criticat în repetate rânduri public pe motiv că Antonescu a anunţat faptul că îl preferă pe Nini Săpunaru înainte de a avea loc şedinţa liberalilor.

„Eu nu cred că a făcut o greşeală în sensul nominalizării lui Săpunaru, cred că nu trebuia să anunţe înainte pentru că era clar că orice propunere ar fi făcut ar fi fost atacată de către adversarii politici”, a declarat Sorin Roșca Stănescu.

„Ce ne învaţă SRS e să umblăm cu fofârlica, să mergem pitiţi. Dacă-l propunem pe Săpunaru să-l ţinem ascuns ca să nu aibă nimeni ce zice”, a mai comentat Crin Antonescu.

De altfel, Sorin Roşca Stănescu a criticat pe blogul său chiar şi cele două numiri făcute de liberali, despre care spune că reprezintă o nouă „cedare” din partea liberalilor.

„Gestul liberal, repet, fără precedent în istoria recentă – dincolo de logica faptului că un prim-ministru trebuie să aibă un cuvânt greu de spus, – reprezintă o cedare. Un fapt rămâne cert: cei care au cedat au fost liberalii. Cei care se află pe cai mari sunt social democraţii. Deci, pe langa „doi pentru unul?”, mai poate fi lansată şi dilema „unul pentru doi?”. Altfel spus, nu cumva, de mai multe ori până în prezent, PSD a pus o mare presiune politică asupra liberalilor, determinându-i să opteze, până la urmă, pentru soluţia propusă de Victor Ponta? Nu cumva, în ultima vreme, PNL joacă prea mult la „liber impuse”?”, comentează liberalul pe blogul său.