Antonescu, replici dure pentru Ponta: Nu îi permit să mă facă mincinos. Nu am fost dovedit astfel, spre deosebire de alţii (VIDEO)

Antonescu, replici dure pentru Ponta: Nu îi permit să mă facă mincinos. Nu am fost dovedit astfel, spre deosebire de alţii (VIDEO)

Președintele Senatului, Crin Antonescu, i-a replicat, luni, într-un mod dur președintelui PSD, Victor Ponta, care l-a acuzat că minte. Antonescu a declarat că nu permite nimănui să-l numească mincinos şi că, „spre deosebire de alţii”, nu a fost dovedit mincinos.

Ceea ce am spus eu în acea ședință este adevărat. Domnul Ponta își ia îndrăzneala să mă facă mincinos, lucru pe care nu i-l permit, cum nu i-am permis nici lui Traian Băsescu și cum nu îi permit nimănui. Am spus totdeauna adevărul, chiar dacă așa cum este în acest caz, nu aș fi dorit să o spun public. Eu am prezentat în fața colegilor mei situația așa cum am cunoscut-o și toate lucrurile pe care le-am spus sunt adevărate. Domnul Ponta vorbea azi despre o decizie luată în USL privitoare la susținerea legii amnisitiei. Nu este adevărat. Din simplu fapt că ședințele USL sunt urmate de conferințe de presă la care se anunță deciziile luate. Nu a existat o asemenea ședință și o asemenea decizie luată. Dacă o asemenea decizie s-ar fi luat, nu se poate explica nici avizul negativ și nici declarația premierului de la Johannesburg, unde se declara împotriva acestei legi”, a spus Crin Antonescu.
Liderul PNL a mai spus că, spre deosebire de alţii, el „nu a fost dovedit niciodată mincinos”.

Antonescu a ținut să lămurească și subiectul adus în discuție de Ponta, o ordonanță pe legea amnistiei.

Nu i-am cerut să dea ordonanță, ci l-am invocat într-o ședință în care l-am informat că PNL nu va vota legea amnisitiei, ci i-am invocat în discuție această posibilitate. Evident că ordonanța nici nu se putea da pe acest subiect. Îmi pare rău că premierul Victor Ponta, într-o situație încurcată, recurge la asemenea atitudini. Eu nu am mințit, acesta este adevărul. Nu am fost dovedit vreodată mincinos și nu îi permit nici lui și nici altcuiva să spună așa ceva”, a declarat președintele PNL.

Acesta a punctat și subiectul unei liste comune la alegerile europarlamentare.

Nici propunerea de liste comune la alegerile europarlamentare nu a fost făcută oficial de PNL. Este o ipoteză discutată de un grup de colegi, cu știrea mea, informal, ca importantă pentru întărirea imaginii USL. PNL nu a făcut o propunere în acest sens și nici nu s-a discutat despre acest subiect”, a spus Crin Antonescu.

Sigur că USL-ul se află într-o situație grea, sigur că acest atac lipsit de bună cuviință și de onestitate din partea lui Victor Ponta ne pune pe toți într-o situație dificilă. Facem în continuare toate eforturile pentru ca încrederea oamenilor care ne-au votat împreună să nu fie înșelată. PNL se află la guvernare nu printr-o înțelegere între mine și Victor Ponta, nu printr-o înțelegere ascunsă între două partide. PNL, ca și PSD, se află la guvernare în consecința votului dat de români în formula USL. Și atâta vreme cât va fi posibil, PNL se va achita de această misiune”, a conchis șeful Senatului.   

Peşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, întrebat cum comentează declaraţiile lui Crin Antonescu din şedinţa de vineri a conducerii PNL apărute pe surse, că dacă acestea sunt adevărate, atunci liberalul şi-a minţit colegii. (Detalii AICI)

Crin Antonescu, atac la Victor Ponta: Nu îi permit să mă facă mincinos

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei