Antonescu: Nu eu am inițiat acțiunea de suspendare a președintelui în 2012

Publicat: 14 07. 2014, 17:36

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a vorbit despre tentativa de suspendare a președintelui Traian Băsescu din 2012, explicând că nu este cel care a inițiat acțiunea, însă recunoaște că a participat activ la conducerea ei.

„Nu eu am fost iniţiatorul acţiunii de suspendare, dar am participat la ea. Îmi asum această participare şi această conducere chiar a acţiunii. Cu greşeli, cu erori, cu precipitări, dar în cadrele constituţionale. Să zicem că a fost o decizie comună, precipitată de anumite tensiuni între preşedinte şi premier”, a afirmat fostul lider al PNL pentru Gândul.

Vorbind apoi despre pactul de coabitare semnat de Băsescu și Ponta, Antonescu a spus că este un document aberant.
„Nu am fost niciodată de acord cu acest document, cred că nu l-am citit niciodată de la cap la coadă cu atenţie, l-am răsfoit, ca să zic aşa. În seara când am fost la Cotroceni au avut loc nişte discuţii, în care în permanenţă eu am susţinut ideea că nu este nevoie şi nu e cazul să semneze aşa ceva. Dacă e vorba de chestiuni punctuale, două – trei, nu mai multe, i le-am indicat domnului Ponta ca exemplu pentru faptul că un asemenea document este aberant”, a adăugat Crin Antonescu.