Antonescu: Nu am spus vreodată că nu mai candidez la prezidențiale dacă PNL nu va obține 20% la euroalegeri

Publicat: 19 05. 2014, 22:08

Președintele liberal Crin Antonescu a declarat, luni, că nu a spus niciodată că nu va mai candida la alegerile pentru Președinție în cazul în care PNL obține sub 20% la alegerile prezidențiale.

”Eu n-am spus niciodată că dacă nu facem 20% nu mai candidez la Președinție. Eu am spus o chestiune de management al partidului, sunt managerul partidului, am convenit cu fiecare președinte niște ținte realiste și nu pot să le cer președinților de organizații: ‘domn’e, uite ce-i, ți-ai asumat scorul ăsta, răspunzi’ și eu să nu fac asta. Am vorbit despre faptul că toți avem o responsabilitate și mi se pare corect, primul, ca președinte al partidului, să mi-o asum. Candidatura la Președinție este o altă poveste pe care evident partidul o va decide”, a declarat Crin Antonescu, luni, la Slatina. 

Acesta a reiterat afirmația privind demisia din fruntea PNL, spunând că odată cu el vor fi schimbați și lideri de filiale care nu și-au atins obiectivele, citează Agerpres.

„Da, dacă nu obținem cel puțin 20%, demisionez din funcția de președinte al partidului. Ceea ce nu înseamnă că nu sunt implicat în continuare în viața acestui partid, că nu rămân în el, că nu lucrez pentru el, dacă s-ar întâmpla așa ceva. (…) Eu am spus că dacă s-ar întâmpla așa ceva, voi demisiona după ce voi avea grijă, ca toți cei care au făcut ca acest rezultat să nu fie atins, să fie schimbați”, a precizat Crin Antonescu.