Antonescu: Îmi asum eșecul alegerilor, mă voi ţine de cuvânt. Decizia va fi anunțată în şedinţa PNL. Voi propune ca liberalii să adere la PPE, UE nu trebuie condusă de un socialist

Publicat: 26 05. 2014, 10:15

Președintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a anunțat, luni, că își asumă eșecul înregistrat de formațiunea politică pe care o conduce în cadrul alegerilor europarlamentare și că va lua o decizie privind demisia sa în cadrul ședinței Biroului Politic Central.

Crin Antonescu a anunțat în campania electorală că va pleca de la șefia partidului dacă PNL nu adună peste 20% din voturi la euroalegeri.

În legătură cu PNL, evident că la un rezultat de 15% partidul nu poate fi mulțumit. Este un rezultat sub așteptările noastre și, așa cum am anunțat, această neatingere a obiectivului stabilit pentru aceste alegeri este un eșec pe care mi-l asum ca președinte. Evident că mă voi ține cuvânt, în ședința Biroului Politic voi anunța acest lucru și vom lua deciziile acolo”, a anunțat Antonescu.

Acesta a spus că rezultatele obținute la alegerile europarlamentare sunt un eșec pentru toate partidele, anunțând că dreapta trebuie să se unească pentru a face front comun în fața PSD-ului la prezidențiale.

Este un rezultat nu numai semnificativ sub exit-poll-urile de aseară, dar sub propriile așteptări și care arată că PSD și aliații săi nu pot să considere că sunt câștigătorii bătăliei politice pentru prezidențiale. Raporturile politice stânga-dreapta sunt cât se poate de echilibrate, iar bătălia pentru președenție este una perfect deschisă. Și în ciuda faptului că toate instumentele guvernamentale, administrative, mediatice au fost folosite la maxim de către Victor Ponta, în acest start pentru prezidențiale rezultatul este clar sub așteptări și în sensul acesta apelul meu către toți oamenii de dreapta este unul la încredere. În condițiile prezenței de ieri, a structurii de vot, faptul că PSD și aliații săi nu putut obține mai mult de 37% arată că bătălia este deschisă”, a comentat Antonescu rezultatul obținut de alianța de la guvernare în cadrul acestor alegeri.

De asemenea, Antonescu a anunțat că, în ședința de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European. ”Este o decizie pe care eu o voi propune colegilor mei”, a spus Antonescu, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că ”Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”.

Antonescu anunță că va demisiona din PNL, așa cum a anunțat în campania electorală