Antonescu: Guvernul, premierul și FMI încearcă să vândă gogoașa că România e ferită de riscuri

Publicat: 07 11. 2011, 16:29
Foto: financiarul.com

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că Guvernul, premierul Emil Boc și FMI încearcă să vândă românilor „gogoașa” că acordul cu Fondul și politica economică a Executivului au ferit România de riscuri, deși statul român este încă vulnerabil din punct de vedere economic, informează Mediafax.

„Și oameni din Guvern și primul-ministru și cei de la FMI încearcă să vândă românilor gogoașa că acest acord cu FMI și politica economică a Guvernului Boc au întărit România, au securizat-o, au echilibrat-o și au ferit-o de riscuri. Nu, România e mai vulnerabilă din punct de vedere economic azi”, a declarat Antonescu.

Președintele PNL a comentat  discuția din coaliție referitoare la indexarea pensiilor și mărirea salariilor în trimestrul II din 2012 ca reprezentând intenția electorală evidentă a celor de la putere.

„E o încercare disperată de a promite încă o dată un lucru de care nu avem nicio siguranță că va fi posibil și că va fi respectat. Domnul Boc și toți semianalfabeții care se învârt în jurul său sub denumirea de miniştri au uitat să le spună cetăţenilor de ce nu respectă propria lor lege prin care tăiaseră cu 25% salariile temporar, până la o anumită dată. Intenţia electorală e vădită”, a mai spus Antonescu.

În plus, Crin Antonescu a precizat că nu comentează intenția PSD de a-l suspenda pe Mircea Geoană din funcția de președinte al Senatului și că PNL va respecta decizia pe care partidul social-democrat o va lua.