Antonescu, despre reforma în Educaţie a actualei guvernări: Este un set permanent de agresiuni

Publicat: 04 06. 2011, 11:58

Prezent sîmbătă la lansarea programului USL pentru Educație, preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat că reforma actualei guvernări în domeniu este „un set permanent de agresiuni” la adresa unui sistem care ar avea nevoie de stabilitate.

„Eu nu aş putea adăuga absolut nimic la o vorbă pe care actualul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus-o, într-o ţară a Uniunii Europene, a secolului XXI. El a întrebat public dacă am văzut profesori care să moară de foame. După acest citat, nu avem de adăugat nimic în legătură cu politica actualilor guvernanţi faţă de educaţie”, a spus Antonescu.

Liderul PNL a declarat că principalele caracteristici ale sistemului de educaţie sunt „zeci de mii de profesori care trăiesc la limita supravieţuirii”, mii de profesori care pleacă anual din sistem şi mii de absolvenţi care îşi caută locuri de muncă oriunde în altă parte decât în educaţie.

„Am văzut şcoli care se închid, am văzut cum această lume a şcolii este înjosită şi dispreţuită, supusă permanent agresiunilor actualei puteri. Reforma buimacă a actualei puteri este un set permanent de agresiuni împotriva unui sistem care are nevoie de stabilitate şi siguranţă”, a mai spus Antonescu.

Antonescu, despre reforma Educației

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: " />