Antonescu, despre atașarea partidului lui Tăriceanu la USD: Ar fi un USD reformator, dar nu un USL. Ar fi un fel de PC

Publicat: 27 02. 2014, 12:09

Președintele PNL, Crin Antonescu, crede că partidul pe care l-a anunțat Călin Popescu-Tăriceanu, PRL, nu ar ajuta la reuniunea USL, ci ar consta doar într-un USD reformator.

”Acest partid pe care îl va forma Tăriceanu ar putea fi, în USD, pe lângă PC. Așa cum era PC pe lângă PNL. Ar fi un USD reformator, dar nu un USL”, a declarat, joi, Crin Antonescu.

Vorbind despre Partidul Reformator Liberal, liderul liberal a explicat că este o situație jenantă, penibilă, spunând că acest partid nu va avea niciun rol.

”Știam de foarte multă vreme că, în momentul în care PNL are un culoar și își asumă un rol major, vom avea din toată părțile toate obstrucțiile posibile. PNL nu este în acest moment un adversar doar pentru Ponta, PSD și asociații, va fi la fel de lovit și de domnul Băsescu și de asociații săi”, crede Antonescu.

Întrebat despre o posibilă sciziune a PNL, după ieșirea partidului de la guvernare, Antonescu crede că nu există un astfel de pericol.

”Sunt convins că nu există pericolul unei sciziuni. Da, pot fi câțiva parlamentari la un total de 150. Mereu este posibil să se întâmple așa ceva”, a spus acesta, explicând că nu vede ca membri precum Daniel Chițoiu sau Radu Stroe ar putea să plece la PRL.

Antonescu, despre atașarea partidului lui Tăriceanu la USD