Antonescu: Bugetul pe 2012 propus de PDL este unul al risipei electorale, care reflectă mentalitatea de tip securistic a guvernanților

Publicat: 04 12. 2011, 12:43

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că bugetul pe 2012 propus de PDL reflectă risipa electorală, corupția și nedreptatea, și nu caracterul prioritar al investițiilor, precizând că acest proiect reflectă mentalitatea „de tip securistic” a guvernanților.

Cum în repetate rânduri s-a spus și cum faptele o dovededesc, proiectul de buget și bugetul reflectă fără posibilitatea de a masca lucrurile, viziunea unui partid, viziunea unui guvern, viziunea unei majorități asupra direcției în care țara, în care societatea românească se îndreaptă (…) Din punctul de vedere al PNL, punct de vedere susținut cu cifre, până la detaliu, bugetul pe anul 2012 pe care  PDL-ul și acoliții săi vor să-l adopte este un buget al risipei electorale, al sărăciei, al umilinței și al nedreptății. Modul în care acest buget este construit reflectă mentalitatea guvernanților, caracterul de tip securistic al statului pe care Băsescu și Boc îl așază, chipurile reformat, în România”, a declarat liderul liberal.

Crin Antonescu a declarat că noul proiect favorizează instituții precum SRI, SIE ori SPP, ale căror bugete au fost revizuite în creștere, în detrimentul instituțiilor din educație, cultură, muncă și protecție socială.

În vreme ce fonduri destinate educației, culturii, agriculturii, muncii, protecției sociale scad, capitolele care cresc și în acest an, așa cum au crescut și în ceilalți ani, sunt bugetele alocate instituțiilor de forță, serviciilor de informații, în principal SRI, SIE, SPP, în vreme ce nici bugetarii nici pensionarii nu recuperează nimic din pierderile pe care le-au suferit”, a spus președintele PNL.

Liderul liberalilor a mai precizat că noul proiect de buget propus de PDL este o contonuare a măsurior de austeritate, însă numai în cazul „celor de jos”, nu și în cazul administrației.

Bugetul nu oferă niciun fel de perspectivă, niciun fel de șansă pentru viitor, ci o continuare a măsurilor de austeritate direcționate doar pe cei de jos, nu și pe cei de sus, nu și pe administrație, nu și pe clientelă, și bineînțeles, fără nicio măsură reală de relansare economică”, a mai spus Crin Antonescu.

Liderii opoziției discută despre amendamentele depuse la proiectul de buget pe 2012, în condițiile în care duminică este ultima zi în care acestae mai pot fi depuse.

Crin Antonescu, despre bugetul pe 2012 propus de PDL

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />