Antonescu: Băsescu a contactat pe cineva din PSD pentru a-l propune premier

Antonescu: Băsescu a contactat pe cineva din PSD pentru a-l propune premier
Foto: Libertatea

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți, că are informații potrivit cărora președintele Traian Băsescu ar fi contactat o persoană din PSD pentru a-i propune acesteia funcția de premier în noul Executiv, informează Mediafax.

Cred că da, după informaţiile… dar repet neconfirmate în sens juridic aşa, da„, a spus Antonescu.

Liderul liberal susține că modul în care și-a dat seama de acest lucru a fost o privire.

Privesc chipul oamenilor, cunosc faţa omului când minte, când i-e frică. Toţi avem o experienţă de viaţă„, a explicat Antonescu.

Acesta a adăugat că Băsescu ar fi contactat o persoană din rândul PSD pentru că în PNL nu s-ar fi pus problema unei astfel de ipoteze.

Din PSD, din PNL nu se punea problema, de la bun început. Singura posibilitate a domnului Băsescu de a crea, să zicem aşa oarecare neclaritate în sânul USL, teoretic nu putea fi decât prin PSD. Pentru că o variantă cu cineva din PNL, în afară de faptul – trebuie să spun – nimeni din PNL nu se preta la o asemenea ipoteză, nu mergea.

Pentru că PSD a intrat şi a învestit în această construcţie politică, USL, având drept obiectiv major funcţia de prim-ministru. PSD-ul nu avea cum merge la nicio combinaţie, că-l iubeau, că nu-l iubeau pe Victor Ponta, nu avea cum merge cineva din PSD la o combinaţie în care premierul să aparţină altcuiva„, a încheiat Crin Antonescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei