Antonescu: Am decis ca tema justiției să îi revină exclusiv premierului Ponta și PSD-ului, probabil și domnului Băsescu

Publicat: 03 04. 2013, 18:06

Copreședintele USL Crin Antonescu a declarat, miercuri, la finalul Biroului Politic Național al Uniunii, că responsabilitatea ministerului Justiției îi revine din acest moment premierului Ponta și PSD-ului.

”Tema justiției, din acest moment, este una care răspunde în responsabilitate exclusivă domnului Ponta și a partdiului pe care îl conduce, probabil și domnului Băsescu, în funcție de înțelegerile care s-au făcut sau nu. PNL este în situația de a se asocia, dar nu o face, de a crea o criză majoră, fatală, în USL, și nu o face și în aceste condiții, asumând totală răspundere pentru tot ce se va întâmpla în justiție premierului și PSD-ului”, a declarat Antonescu.

Acesta a confirmat spusele copreședintelui USL Ponta, că s-a propus un schimb de ministere, însă a explicat că nici el și nici colegii săi din PNL nu au dorit să se facă un astfel de schimb. ”Miza unei guvernări nu este numărul de ministere pe care-l deții, nu este segmentul din bugetul public pe care-l coordonezi, ci coerența față de programul de guvernare și față de promisiunile făcute alegătorilor. Mergem mai departe. Poziția mea în legătură cu tema justiției rămâne aceeași, cred că era obligația noastră să găsim, prin intermediul ministerului Justiției, doi oameni în legătură cu care să nu existe discuții sau suspiciuni de parteneriat politic sau chiar trecut de parteneriat politic”, a completat liderul PNL.

Întrebat dacă această trecere a ministerului Justiției la PSD afectează paritatea în Guvern, Antonescu a spus că PSD și PNL rămân parteneri egali în USL și că prin faptul că nu se cere un alt minister la schimb nu se afectează această stare.

Antonescu: Tema justiției trece exclusiv în responsabilitatea lui Ponta

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: