ANI verifică averea judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache

ANI verifică averea judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache

Agenţia Naţională de Integritate verifică averea judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, de la Tribunalul Bucureşti, arestate după ce ar fi luat mită pentru intervenţii în soluţionarea favorabilă a unor dosare, transmite Mediafax.

„ANI monitorizează foarte atent cazurile relatate de presă, în special cele care au conotaţii penale. Ştiţi foarte bine că avem o relaţie de colaborare foarte bună cu Direcţia Naţională Anticorupţie, dar în acelaşi timp nu pot comenta cauzele aflate pe rolul instituţiei. Am spus foarte clar că nu pot comenta cazurile aflate în lucru”, a declarat şeful ANI Horia Georgescu.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 15 martie, arestarea preventivă a judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, suspendate de CSM din funcţiile de la Tribunalul Bucureşti după ce au fost acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare. ,

Printre dosarele soluţionate se numără şi cel al lui Dinel Nuţu, fost Staicu.

Judecătoarele Dinu şi Costache sunt suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni şi în alte dosare.

Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, a precizat DNA.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`