ANI: Un senator PP-DD și un deputat PSD, declarați incompatibili

ANI: Un senator PP-DD și un deputat PSD, declarați incompatibili

Alți doi parlamentari au fost găsiți în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate, ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, potrivit unui comunicat al instituției.

Cei doi parlamentari sunt Valer Marian, senator PP-DD, și Liviu Harbuz, deputat PSD.

Valer Marian s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, a deținut, simultan, calitatea de Senator în Parlamentul României și funcția de administrator în cadrul S.C. NORD VEST PRESS S.R.L., în perioada 19 decembrie 2008 – 14 martie 2011 și S.C. BONDA IMPEX S.R.L., în periada 19 decembrie 2008 – 12 iulie 2013. De asemenea, Valer Marian nu a menționat calitatea de administrator la societățile comerciale NORD VEST PRESS S.R.L. și S.C. BONDA IMPEX S.R.L. în niciuna dintre declarațiile de interese depuse în calitate de senator, în perioada decembrie 2008 – iunie 2013, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Deputatul PSD Liviu Harbuz se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, atât calitatea de Deputat în Parlamentul României, cât şi pe cea de comerciant persoană fizică autorizată, în cadrul „HAarbuz Liviu Persoană Fizică Autorizată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`