ANI cere invalidarea mandatului de deputat al lui Florin Costin Pâslaru (PSD)

Publicat: 19 12. 2012, 14:03

Reprezentanții Agenției Naționale de Integritate (ANI) s-au deplasat la Camera Deputaților pentru a cere invalidarea mandatului de deputat în cazul social democratului Florin Costin Pâslaru.

ANI a arătat că deputatul se află într-un conflict de interese, mandatul urmând să fie invalidat pe baza unui precedent in privința unei decizii a ANI rămasă definitivă prin necontestare.

Ne vom prezenta miercuri la Comisia de Validare a Camerei Deputaților si vom contesta procedura de validare a mandatului domnului Florin Pâslaru, care a fost găsit in conflict de interese printr-o decizie rămasă definitiva prin necontestare„, a declarat președintele Agenției Naționale de Integritate, Horia Georgescu, pentru ziare.com.

Cazul Pâslaru va fi analizat în Comisia de Validare, o decizie urmând să fie luată joi.

Decizia ANI privind conflictul de interese a fost luată după, în 2011, a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 – prezent, in cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripția electorala nr. 18 Galați.

Florin Costin Pâslaru a fost reales deputat la alegerile din 9 decembrie.