ANI a solicitat revocarea din funcție a deputaților Sergiu Andon şi Florin Pâslaru

ANI a solicitat revocarea din funcție a deputaților Sergiu Andon şi Florin Pâslaru
Foto: ziuaveche.ro

Agenția Națională de Integritate a solicitat miercuri revocarea din funcție a deputaților Sergiu Andon și Florin Pâslaru. Potrivit unui comunicat de presăi de pe site-ul oficial ANI, sancțiunile disciplinare vin ca urmare a rămânerii definitive și irevocabile a actelor de constatare a incompatibilității în funcții.

„Agenţia Naţională de Integritate solicită Camerei Deputaţilor aplicarea cu celeritate a sancţiunilor disciplinare, respectiv revocarea din funcţie a lui Andon Sergiu şi a lui Pâslaru Florin Costin, deputaţi în Parlamentul României, ca urmare a rămânerii definitive şi irevocabile, în cazul lui Andon Sergiu, a sentinţei civile nr. 2930/13.04.2011, cu consecinţa menţinerii ca legal şi temeinic a actului de constatare nr. 49/I.I./01.06.2009, şi a rămânerii definitive, prin necontestare, a raportului de evaluare nr. 119023/G/l.I./07.11.2011, privindu-l pe Pâslaru Florin Costin, în conformitate cu dispoziţiile art. 21, alin. (1) din Legea nr. 176/2010”, se arată în comunicatul de presă al AN.

ANI consideră că s-a constatat „starea de incompatibilitate în care se află Sergiu Andon urmare a încălcărilor dispoziţiilor legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice”.

În martie, ANI a înaintat Camerei Deputaţilor un raport potrivit căruia deputatul Florin Pâslaru se afla în stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel că se impune eliberarea din funcţia publică deţinută.

La data de 7 noiembrie 2011, ANI a constatat faptul că Florin Costin Pâslaru, deputat în Parlamentul României, a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiului său, Florin Alexandru Ioan Pâslaru, începând cu anul 2009 – prezent, în cadrul Biroului Parlamentar – Circumscripţia electorală nr. 18 Galaţi, încălcând, astfel, prevederile Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

ANI menţionează că „neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`