Angela Merkel: Joachim Gauk va fi noul președinte al Germaniei

Angela Merkel: Joachim Gauk va fi noul președinte al Germaniei

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că viitorul președinte al Germaniei va fi Joachim Gauck, 72 de ani, un pastor fost militant pentru drepturile omului în fosta Republică Democrată Germană.

Uniunea Creștină a Angelei Merkel și aliatul său liberal, Partidul social-democrat și Verzii dispun de o majoritate confortabilă pentru ca Gauck să fie nou șef al statului german, relatează AFP.

Joachim Gauck, calificat de Merkel ca fiind un “profesor de democrație” se bucură de o mare popularitate în Germania.

Anunțul Angelei Merkel vine la două zile după ce președintele Christian Wulff a demisionat, în urma presiunilor făcute de procurorii germani. Procurorii au cerut ridicare imunității sale pentru a-l putea pune sub acuzare într-un caz de corupție. Aparent, solicitarea procurorilor a pus mai multă presiunea asupra lui Wulff, care a refuzat în mai multe rânduri să își dea demisia, susținându-și nevinovăția.

Christian Wulff este acuzat că, în 2008, ar fi primit un împrumut privat de la soţia unui important om de afaceri. Președintele a negat acuzațiile și a cerut personal unui cotidian german să nu publice știrea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`