Angela Merkel: Germania și Franța vor face propuneri pentru o uniune monetară mai stabilă

Publicat: 22 01. 2013, 22:34
Cancelarul Angela Merkel a declarat, marți, într-o conferință de presă comună susținută cu președintele Francois Hollande, că Germania și Franța urmează să prezinte până în luna mai propuneri pentru...

Cancelarul Angela Merkel a declarat, marți, într-o conferință de presă comună susținută cu președintele Francois Hollande, că Germania și Franța urmează să prezinte până în luna mai propuneri pentru stabilizarea și întărirea uniunii economice și monetare europene.

„Germania și Franța vor să prezinte propuneri,în cadrul pregătirii consiliului european din iunie, pentru stabilizarea și întărirea uniunii economice și monetare”, a afirmat cancelarul german.

Totodată, președintele francez a precizat că în următoarele luni vor fi luate decizii pentru aprofundarea uniunii economice și monetare.

„Vom regla totodată problema bugetului Europei. Este o parte din responsabilitatea Franței și Germaniei”, a spus Hollande, citat de Reuters.

Cancelarul german a precizat că guvernele de la Paris și Berlin vor prezenta propuneri concrete, pentru un model viabil, apt să funcționeze în viitor. Este vorba despre o coordonare mai strânsă a politicilor economice, pentru a asigura securitatea socială, locurile de muncă, creștere economică și stabilitatea financiară, a spus Merkel.