Angela Merkel: Germania are o infinită responsabilitate pentru crimele și victimele Holocaustului

Publicat: 28 01. 2013, 09:27
Cancelarul german Angela Merkel a declarat, cu ocazia comemorării victimelor Holocaustului, că Germania este responsabilă în mare măsură de genocidul din lagărele naziste. Mai multe personalităţi politice,...

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, cu ocazia comemorării victimelor Holocaustului, că Germania este responsabilă în mare măsură de genocidul din lagărele naziste. Mai multe personalităţi politice, printre care şi preşedintele SUA Barack Obama au adus un omagiu victimelor şi supravieţuitorilor Holocaustului.

Pe 30 ianuarie, Angela Merkel va vizita Topografia Terorii din Berlin.

„Germania are o infinită responsabilitate pentru crimele comise, pentru victimele celui de-al doilea Război Mondial şi, mai presus de toate, pentru Holocaust. Acest lucru trebuie să fie transmis clar, din generaţie în generaţie şi trebuie rostit cu mult curaj moral. Fiecare individ poate să contribuie la încercările noastre pentru ca rasismul şi antisemitismul să nu mai existe”, a susținut cancelarul german la comemorarea victimelor Holocaustului.

La rândul său, Barack Obama i-a îndemnat pe oameni să se opună „urii şi persecuţiilor de orice fel”, într-un document emis cu ocazia Zilei Internaţionale a Holocaustului.

„Statele Unite, împreună cu toată comunitatea internaţională, îşi propun să stea în calea oricărui tiran sau dictator care ar putea comite crime împotriva umanităţii. Păstrându-ne vigilenţa, îi onorăm pe cei pe care i-am pierdut în timpul uneia dintre cele mai întunecate perioade din istorie”, a declarat președintele american.
 

Merkel: Germania, responsabilă pentru Holocaust

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: