Andrei Chiliman: Poate voi candida la o funcție în conducerea PNL, doar dacă se vor alege oamenii și nu se vor desemna

Publicat: 17 02. 2013, 13:20

Liberalii Andrei Chiliman și Vlad Moisescu au prezentat, duminică, un număr de zece amendamente aduse la statutul PNL, precizând că la Congresul partidului, de săptămâna viitoare, se va face o alegere crucială pentru viitorul liberalismului în România.

Amendamentele prezentate au fost trimise vineri seara către Comisia de statut. ”Ne vom bate ca ele să fie dezbătute și sperăm să fie și aprobate”, a afirma Chiliman.

Mai mult, primarul sectorului 1 din București a explicat că aceste amendamente sunt susținute de mai mulți colegi din PNL, printre care și Călin Popescu-Tăriceanu. Chiliman a explicat, de asemenea, că ar lua în considerare o eventuală candidatură la conducerea PNL, asta doar în cazul în care acestea se vor alege și nu se vor desemna.

”În cazul în care vor exista funcții alese de Congres, este posibil să candidez. În niciun caz nu voi accepta să fac parte din vreun organism pe o funcție desemnată de drept. Este vorba de un anumit set de principii pe care îl respect și dacă vor fi funcții alese de Congres, vă spun, poate voi candida”, a explicat acesta.

Edilul sectorului 1, la unison cu Vlad Moisescu, a explicat că nu crede că președintele PNL, Crin Antonescu, va cere excluderea lor din partid.

”Congresul PNL nu este și nu trebuie să fie o adunare care votează orbește în favoarea intereselor unei singure persoane. Congresul PNL trebuie să fie o întrunire în care se reafirmă valorile și principiile care se reflectă în statutul partidului și linia politică pe care o vom asuma. Săptămâna viitoare se va face o alegere crucială pentru viitorul liberalismului în România. Avem de ales între a continua și dezvolta proiectul liberal în România și, pe de altă parte, cealaltă variantă este subordonarea totală a partidului față de interesul politic al unei singure persoane”, a mai explicat Chiliman.

Amendamente la statutul PNL, prezentate de Chiliman și Moisescu

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swfEmbed: