Andrei Alexandru, PSD-istul care a cerut demisia lui Ponta din Guvern, și-a anunțat candidatura la șefia partidului

Andrei Alexandru, PSD-istul care a cerut demisia lui Ponta din Guvern, și-a anunțat candidatura la șefia partidului
Foto: e-politic.ro

Social-democartul Andrei Alexandru, care în urmă cu o săptămână semna o scrisoare deschisă în care îi cerea lui Victor Ponta să demisioneze din funcția de premier al României și să nu mai candideze la o nouă funcție de președinte al partidului, a anunțat că intenționează să candideze la șefia PSD.

Alexandru a precizat că a decis să-și depună candidatura pentru că deocamdată nu s-a prezentat niciun contracandidat.

„Mai sunt doar câteva zile până la Congresul PSD și nu s-a prezentat încă vreun contracandidat. În această situație, am decis ca în cursul acestei săptămâni, dacă nu se înscrie nimeni, să-mi depun cererea de candidatură la Secretariatul General al PSD pentru funcția de președinte al partidului”, a precizat Andrei Alexandru pentru HotNews.

Social democratul a adăugat că inițiativa sa a avut parte de mulți susținători în mediul online.

„În acest răstimp am sperat să se înscrie în cursă măcar un contracandidat la alegerea viitorului președinte al PSD, un membru PSD care să se bucure de prestigiu și notorietate. Astfel, solicitarea adresată de mine și împărtășită de mulți alții nu s-ar putea realiza nici măcar teoretic”, a adăugat Alexandru.

Faptul că nu s-a înscris niciun contracandidat  pentru Victor Ponta la șefia PSD, este explicat de social democrat în trei feluri: „Teama de represalii față de cel care s-ar îmscrie în această competiție, încrederea și acordul față de acțiunea politică a actualului președinte al PSD sau oportunismul”.

Andrei Alexandru menționează că dorește să intre în șefia PSD pentru „sănătatea democrației într-un partid”, pentru că nu mai are încredere în liderul PSD, Victor Ponta sau pentru că votul de la Congres pentru funcția de președinte al partidului este cel mai bun prilej pentru membrii PSD și pentru opinia publică să afle dacă „doar Ponta a ales calea colaborării cu Băsescu și a abandonat promisiunile electorale sau o majoritate a delegaților a validat politica sa”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`