Andreea Paul: PNL s-a opus nominalizării lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Luăm în calcul sesizarea la Curtea Constituțională

Publicat: 17 09. 2015, 13:10
Foto: evz.ro

Deputatul PNL Andreea Paul a precizat joi, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului, că PNL s-a opus nominalizării lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi.

De asemenea, aceasta a mai spus că liberalii iau în calcul să conteste această nominalizare la Curtea Constituțională

„PNL s-a opus nominalizării lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi. Considerăm costisitoare și inutilă pentru români politizarea până la ștrangulare a unor instituții cheie ale statului român, cum este cazul Curții de Conturi, dar, în paralel, și a Autorității de Supraveghere Financiară pentru care s-a votat ieri în plen. Luăm în calcul pentru ambele cazuri sesizarea la Curtea Constituțională și în prezent juriștii analizează oportunitatea și posibilitatea de succes a unui astfel de demers”, a afirmat Andreea Paul, potrivit Agerpres.

Cu toate acestea, Andreea Paul a explicat că PNL va anunța dacă vor face această sesizare sau nu, după ce se finalizează analiza juriștilor.

„Ne dorim să o facem, trebuie să avem și șanse de succes, să nu fim doar ridicoli și să facem jocuri de gleznă politice”, a precizat Andreea Paul.

Comisiile de buget și finanțe ale Parlamentului au avizat marți pozitiv numirea senatorului PSD Ilie Sârbu în funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit la Curtea de Conturi. (Detalii AICI)

Decizia s-a luat cu 16 voturi favorabile și 10 împotrivă, PSD și UDMR au votat pentru, iar PNL împotrivă.