Anchetatorii verifică averea lui Dumitru Buzatu. Ce măsuri ar putea fi luate dacă diferă de veniturile declarate de președintele CJ Vaslui

Publicat: 25 09. 2023, 12:04
Dumitru Buzatu. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, este în arest preventiv, iar procurorii DNA îi verifică averea și vor cere confiscare să îi fie confiscați bani și proprietăți în cazul în care găsesc diferențe față de veniturile declarate, potrivit Stirileprotv.ro.

Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru 30 de zile

Oficialul a fost denunțat de un om de afaceri căruia i-ar fi solicitat, indirect, o parte din banii pe care CJ Vaslui îi datora de doi ani firmei care s-a ocupat de reabilitarea drumurilor din județ. Potrivit DNA, ar fi fost vorba despre 15 milioane de lei, bani pe care tot Dumitru Buzatu i-ar fi blocat inițial.

„Numitul Buzatu Dumitru, președintele CJ Vaslui, pretinde și primește un procent de minimum 10% al contravalorii lucrărilor pe care le încredințează diverșilor antreprenori privind infrastructura rutieră din jud. Vaslui”, susține denunțătorul în declarația dată anchetatorilor.

Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant, fiind filmat de anchetatori când primea o geantă cu 1,25 milioane de lei în bancnote de 500. În momentul în care a fost oprit de aceștia, președintele CJ Vaslui nu nega că ar fi banii săi, dar susținea că ar fi vorba despre economiile sale.

Când a fost audiat, Dumitru Buzatu și-a schimbat declarația, spunând că, de fapt, ar fi fost vorba despre un împrumut de 125.000 de lei. Tribunalul Vaslui a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.